Dobro došli!

1 04 2010

SATURN, recentne promjene: 1000% poraslo je plazmatsko toroidalno polje;

Pojava Aurore, vrlo pojačane svjetlosti; Saturn rapidno gubi na vremenu, 6 minuta u samo 9 mjeseci;

Vrlo snažne X-zrake solarne jačine pojavljuju se u tetraedarskoj vertikalnoj zoni ekvatora;

Gube se prstenaste formacije (Saturnovi prstenovi). Preobražavaju se Saturnovi mjeseci, posebice Titan na kojemu se pojavljuju hipergeometrijske stukture u oblicima peterokuta, šesterokuta, ikosaedra…

(izvor: Ananda M. Bosman, aton new universe page)

 

Imaju li planeti utjecaja na čovjeka, na njegove duševne dispozicije, mentalnu i tjelesnu konstituciju i zdravlje?

Grčki fizičari, antički fizici, kasnoantički i ranosrednjovjekovni medicinari, arapski filozofi-kirurzi, kršćanski renesansni doktori poznavali su sustavne veze mikro i makro kozmosa, čovjeka i univerzuma.

Klibansky, Panofsky i Saxl u svom djelu ‘Saturn i melankolija’ iznijeli su nanadmašno učen pregled teorija o odnosu čovjeka i kozmosa, koji su oni međutim promatrali kao povijesni proces ‘demitologizacije’ i uspostavljanja moderne, empirističko-materijalističke antropologije i kozmologije.

Najnoviji galaktički i planetarni fenomeni, međutim, kao da će više potvrditi stara ‘mitološka’ gledišta negoli novovjeki pristup činjenicama.

Jesu li planeti na određen način ‘živi’? Ne upravlja li njima neka ‘viša inteligencija?? No, daleko od toga da bismo zaozbiljno uzimali neokonstruktivističke priče o izvanzemaljskim inteligencijama, skloniji smo pokušati rekonstrukciju onoga što su ‘inteligencije’ značile kod novozavjetnih, ranokršćanskih i skolastičkih zaboravljenih autora…

Knjiga ‘Saturn i melankolija’, na svojih tristotinjak stranica te više od tisuću referenci na još tristotinjak stranica, mali je enciklopedijski priručnik povijesti zapadne civilizacije i njezinih žalosnih zastranjenja.

Iz nje je evidentno – iako je to posve suprotno intenciji njezinih autora – kako je putem nekromancije, medicinskih eksperimenata s ljudskim ‘materijalom’ i zamjene objektivne slike svijeta subjektivističkim iracionalizmom, došlo do današnjeg stanja predraspada svih svjetskih sustava.

Panofskyjevo tumačenje Durerova bakroreza ‘Melencolia III’ u smislu osvita povijesnoumjetničkog pojma genija kao novovjekog individualca bolesnog od svoje osobnosti, vrhunska je dijagnoza, ne značenja i smisla samog tog umjetničkog djela, koliko onoga što će zadesiti modernu umjetnost počevši od Panofskyjevih teorija  šezdesetih godina XX. st. do devastacije umjetnosti danas.

Oglasi

Akcije

Informacije

One response

7 05 2010
Ilija

Prekrasno hvala.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: