Egida “liberalizma” i “prosvjetiteljstva”

7 06 2010

Divljački kapitalizam kojemu je Hrvatska danas izvrgnuta zajedno s drugim nacijama i državama svijeta rezultat je jednog opsežnog programa za uspostavu svjetske vladavine koji naizgled već gospodari svjetskom novčarskom, vojno-političkom i nadasve duhovnom scenom.
Taj morbidni i genocidni program potječe iz novčarsko-bankarskih i geopolitičko-špijunskih krugova venecijanske oligarhije, a očitovao se primjerice već u razaranju Zadra 1202. godine koje je pripisano vitezovima križarima, no koje su zapravo financirali i iskoristili Mlečani.

Venecijanska oligarhija dala je ubiti Dantea, šurovala je s Turcima u padu Bizantskoga Carstva, potaknula je vjerski raskol između Henrika VIII i Katoličke Crkve posredstvom venecijanskog kabalističkog franjevca Francesca Giorgija, potpirila je vjerske reformacijske ratove u Evropi te je aktivno djelovala u rušenju Zlatne renesanse koja je svoj intelektualni vrhunac imala u sazivanju Firentinskog koncila 1438/9. godine pod vodstvom pape Pija II (Eneje Silvija Picollominija) i vodećeg platoničkog kršćanskog teologa Nikole Kuzanskoga, kada je oblikovano i glavno načelo kršćanskog humanizma, čovjek kao “viva imago dei”.

Krajem 16. stoljeća venecijanska je oligarhija preselila svoje fondi, obiteljske imetke, u Nizozemsku i Englesku te tamo utemeljila svoje središnje bankarske ustanove, Amsterdamsku banku i Englesku narodnu banku. Pljačka i otimačina tuđih zemalja, gusarenje te naposljetku trgovina robljem i robovlasnički sustav u tkz. “Bible belt”- “biblijskom pojasu” u Novome Svijetu – bile su pravi sadržaj tkz. modernih “parlamentarnih” demokracija, ponajprije Cromwellove, uz niz regicida – kraljoubojstava – koje je oligarhija provodila po evropskom kontinentu pod egidom “liberalizma” i “prosvjetiteljstva”.

U ime prosvjetiteljstva, oligarhija je iskrivila i falsificirala filozofiju prirode, čovjeka i kosmosa zasnovanu na kršćanskom neoplatonizmu te je inaugurirala ikone svoje znanosti i kulture, a na temelju pseudoaristotelizma što ga je snažno prvo promoviralo venecijansko sveučilište u Padovi. Tako je uz pomoć Kraljevskog društva šarlatan Newton sa svojom mehanicističkom slikom svijeta istisnuo filozofa, fizičara i matematičara Leibniza, a arhaični ‘pronalasci’ Galilea Galileja kojemu je glavni mentor bio čuveni protupapinski redovnik iz Venecije Paolo Sarpi, medijski su nadvladali ozbiljna matematička i astronomska istraživanja Johannesa Keplera koja su se zasnivala na geometriji platoničkih tijela.

Sve to – današnja pseudoznanost, šuplje teze Rimskog kluba o ‘održivom razvoju’ a koje potječu još iz 17. st. od Giammaria Ortesa i oligarhijskih krugova, teze o tobože prenapučenosti zemlje, manjku hrane, višku stanovništva, nasilne kontrole rađanja, manipulacija informacijama, umjetne nestašice novca, sve to povezano s bezobzirnim svjetskim lihvarenjem, otimanjem prirodnih resursa, proizvodnjom ratnih žarišta i vjerskih sukoba (sjetimo se samo ideološkog uratka ‘Sukob civilizacija’, koji je zapravo lijepo iznesen program ne o tome što se događa, nego o tome što oligarhija tek namjerava proizvesti) – sve to dijelovi su i današnjeg svjetskog oligarhijskog monstruma, tog željeznog diva na glinenim nogama. Jer, kako nas uči povijest i ponovno podsjeća W. Tarpley, taman kada gospodari svijeta budu pomislili da su konačno sve zaposjeli, njihov će se sustav raspasti. Dapače, kaže Tarpley, on se već i raspao – u naravi zla je, naime, da se ono raspada samo u sebi.


Akcije

Informacije

Jedan odgovor

8 06 2010
Leoboldek

Mnoztvo “sarlatana” uz spomenutog Newtona, poput ove dvojice junaka francuzke illuminacije: Julien Offray de La Mettrie & Paul Henri Thiry d’Holbach, koji od covjeka vidjese masinu [L’homme machine] su i dan danas idoli i nadahnuca suvremenim gusarima.

Ne samo oligarhi, nego i svjetina ima svojih svetinja:
sveti Mickey Mouse sveta sredstva plaćanja sesveti sveti Salvatore Dali
sveti croix rouge sveti olimpijski odbor sveta noć sveti UNESCO
sveti Mihail Sergejevič sveti Charles Darwin sveti Karol
sveti Sigmund Freud sveta mama Gea sveta Marylin Ferguson
sveta fam. Huxley sveti M. Jackson sveti A. Nobel
sveta Coco Chanel sveti Green peace, sveti MIR svete dugine boje
sveti Uli Geller sveti A. Comte sveti Mičurin & Pavlov sveti Albert Einstein
sveti W. Brandt sveta televizija sveti Aristotel sveto tele
sveti W. Tell sveta Dalai Lama sveti glavni tajnik sveti Nikola sankt Pauli
sveti Sava sveti Jasir Arafat sveti Norman Schwarzkopf sveta Madona
sveti Maradona sveti Uranium sveti novi svjetski poredak
sveti Mao sveti FAO sveti tao
st. James Dean sveti Teno sveti Maharishi Kikiriki Yogi sveti John Lennon
sveti A. Hitler sveti Vladimir U.I. Lenin sveti Slobo sveto slobodno …vrieme
sveti Superman sveti J. Broz sveti krevet sveta stolica sveta vrata sveta godina sveta izpovied
sveti hodočastni tourizam, sveta povoljna prodaja odpustnica grieha
sveta trojica smrznuti svetci sveta osveta sveti Josip trudbenik sveta krava
sveta rieka sveta sol sveta vodica sveto ulje svete svieće sveta nedjelja
sveto pomazanje sveti blagoslov topova, sveti rat, džihad
sveta mjesta sveti sabor sveti Petar & Florian sveti Pavao i Sebastian
njegova preosveštenost sankt Petersburg sveti Ivan u polju
sveti Nikola sveta Kata i sveta Gospa snježna na vrata sveta Marija bistrička
i Marija voćinska sveta Maria lourdeska i sveta Maria fatimska sveta djeca međugorska
sveta Bernardica sveta Ivana orleanska sveta Trsatska sveti Perun sveti Tor sveta Petka
svete kosti svete moći sveto drvo
sveta krunica sveta krpa sveto pero iz Gabrielova krila
sveti dodole zeleni Juraj i povrh svega još: sveti Juraj
inquisitia, t.zv. sveta kongregacija za nauk vjere

I.Š.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s
%d blogeri kao ovaj: