Ti i ja, zajedno s preko 500 milijuna Slovena, dok traje vojno-redarstvena vježba »kovid o’nemanija«

kovidonemanija_ilustracija_obnova_blog

 

Europska savezna republika, punopravna članica EU i Sjeveroatlantskog saveza (po dosanjanom snu prvog hrvatskog predsjednika), u vrijeme pandemije Horvaškaja se prema slici grafa odozgor smjestila točno negdje na granicu, između Latvije i Poljske. Našim saveznicima nije svejedno, kao ni u vrijeme Prve industrijske revolucije – jer sve dok zajedno prežemo ka gospodarskoj i financijskoj i energetskoj suverenosti, iz raznih izvora poteći će sve potrebne miljarde za naš opstanak, i bude li potrebno, za naš oporavak. Tu nikome ne smije biti svejedno, kad je lova u pitanju… Baš kao u mrtvozornika, saveznička metodologija usklađena je s metodologijom „upravljanja kaosom“. U kriznim situacijama to se naziva „proxy ratovima“, otkako se Poljska istrgnula kontroli ulaskom u Schengenski prostor.

Od 2008.g. članice Saveza bore se protiv sve veće „inflacijske kaljuže“, veće nego je bila ona 1980.-ih godina (prije raspada atlantističkog socijalističkog eksperimenta). Tako i unas, radi nesrazmjera između proizvodnje i potrošnje, između plasmana i distribucije; u dan-danas zaraćenim arapskim i nekim drugim bliskoistočnim plemenima i globalno radi nevidljivog rata između naroda i narodnosti, između vjernosti i izdaje, između hazarderstva i statističke pogriješke.

Vječna je mladež stupila na scenu šezdesetiosme, kada je započela tkz. energetska kriza, koja do danas nije prestala uzimati žrtve. Ali tu se ne radi samo o enormnim zaradama koje je „majka država“ omogućila generaciji školovanoj na Stanfordu, Oxfordu i Harvardu. Oni sa LSE također su propatili radi ovogodišnje „pandemije“. Stari kosturi „Skull & bonesa“ probuđeni su, da ne velim uskrsnuli su duhovi nedosanjanog američkog sna – a jednopartijsko društvo „jednakih mogućnosti“ na globalnom je horizontu.

Samo jedna postoji kriza od pada Twinsa, kada su saveznici pobrisali svojih kreditora dugove. Jer nisu samo uništeni serveri na kojima se čuvalo podatke o vanjskom američkom dugu, u trilijunima dolara, nego dodatno kriza je potaknuta vojnim operacijama Saveza u Latinskoj Americi, u Africi i na Bliskom istoku… Tada nije bio izbrisan sav omladinski dug, a svijet je zapao već u duboku recesiju. „Djeca cvijeća“ nisu našla bolji izlaz, naposljetku proradio je scenarij „proxy ratova“. Definicija tog stila ratatatata, da u njemu izravnog agresora nema. Iako naravno i tu postoje više ili manje definirani akteri, radi same prirode međunarodne utrke za slavom i prestižem, u prvom redu. Medijska cenzura također je aktualizirana, po uzoru na ponosnu saveznu članicu Vijeća sigurnosti, s pravom veta, Kinu.

 

Duh je uvijek orijentiran ka budućnosti

Na društvenim mrežama pojavljuju se reklame o nekom „boomu IT sektora“. Punom su parom proradili serveri, u svemir se odašilju tisuće satelita, kako bi iz pametnih gradova mogli ubuduće „optimizirati“ svoje online projekte neometano. Pokrenuta je i unas instalacija 5G sustava iz Japana. Procedura mora u svim saveznim republikama biti ujednačena: i nakon što obitelj žrtve virusa zatraži stručnu obdukciju, papir koji potpiše stručnjak nitko ne smije dovesti u pitanje. (A slijedi isto, čak i kada obitelj zaraženog ne zatraži obdukcijsku provjeru.)

Šutnja zlata vrijedi! Nova turistička sezona je pred vratima, opet će najveći dio kolača našim građanima iz usta preoteti „vukovi s Wall streeta“, lešinari i banksteri. I kod nas prošle godine pokrenut je „peti ciklus investicija“: Prvi ciklus može se označiti relacijom između nas i AU monarhije, kada je bila osnovana prva Jugoslavija. Drugi investicijski ciklus nastupa poslije devetodnevnog susreta „nositelja revolucionarnih tekovina“ na Krimu, kada se W. Churchill, H. Truman i J.V. Staljin dogovoriše oko interesnih sfera, u pogledu nastavka demontaže svih monarhijskih institucija (relikvija naše sramotne kulturne prošlosti). Treći ciklus investicija i pripajanje južnih Slovena u „globalno društvo jednakih mogućnosti“, nastupio je prodajom Svemirskog programa SAD-u, kada je već zarana „administracija SAD“ shvatila, da su kupili mačka u vreći. Jugoslavija nikad nije prekinula dobre relacije s Moskvom, a zaduživanje socijalističke omladine traje i danas, proporcionalno na svim kontinentima. Koncem 1980.-ih godina, kada je inflacija dosegla maksimum, Milošević dolazi iz London City-a (gdje je obnašao dužnosti bankstera), te je pokrenut četvrti ciklus investicija. U periodu nakon 1999.g. RH je uredila elektroničke baze podataka, tako da su one sa daljine dostupne – i sve se čuva na serverima Googleovih središta, ne samo u Beogradu. Sada iznova, poslije 20 godina, u pripremi je peti ciklus; što odgovara i petoj generaciji mobilnih telekomunikacija.

Vojno-redarstvena vježba dokazala je investitorima da „eGov pod nacionalnom domenom“ dobro posluje, i ne raste samo kreditni rejting… Mrak je, gle! Zora već sviće, a okupacija tehnokracije nije omela cvat grana sa trešanja, jabuka, šljiva, i na svakovrsnom drugom voću, među cvijećem svih boja. Do jučer su oči naših eksponenata i oči saveznika bile uprte u mrtvozornike, u najbolje stručnjake iz „alumni internacionalnog bratstva“, što se uz brendi-kolu i votku osposobljavaše decenijama za izdavanje finalne dijagnoze – „na papiru“ ili virtualno, dakle u ovoj je stvari svejedno.

Na ulicama Berlina traju već godinama demonstracije antifašističke omladine: nisu izgorjeli samo hrastovi ugrađeni davnih dana u Notre Dame – Zagreb je također ostao bez tornjeva na katedrali. Nakon sanacije štete, po nalogu svi će dokumenti, tako i tako, biti uništeni. Isto kao što su bili uništeni serveri u Twinsima. Tako su se obvezale članice Saveza, i mi tu na brdovitom, morem okupanom „Balkonu EU“.

Aktualna vojno-redarstvena vježba bliži se kraju, pa nakon ujednačene procjene šteta, podijelit ćemo popola premiju osiguranja. Dio za investicije, a drugi dio za amortizaciju: stvorene su brojne nove „poslovne prilike“, budući da opstanak međunarodnog tržišta rada, kapitala i roba nije opcionalan. Sve se mora dioničarima iz daljine isplatiti, jer su oni osigurali pražnjenje skladišta, otkako su i „preppersi“ napokon došli na svoje.

Rusi potpisuju s Kinezima instalaciju 5G mreže, tako da Moskva postaje kontinentalni lider za procesuiranje svih naših međunarodnih transakcija. Hrvatska je ponosna da police supermarketa, preko svih granica kontinenta Euroazije, već krase proizvodi iz Zagreba, Podravine, Slavonije, Dalmacije, Istre i drugih regija. U to su investitori neprestano ulagali miljarde posljednjih godina, ne samo od dana osnivanja „Prve internacionale u Berlinu“. S tom se tezom neće složiti laburisti, koji dan danas u uvjetima korporatizma, smatraju da je prva komunistička internacionala osnovana u Londonu. Međutim za isti model dokapitalizacije, nije se odlučila samo Njemačka, bivši premijer njemačku (a ne englesku!) političku ekonomiju nije stigao blagosloviti, provaljena je zdravica našeg povratnika iz Nizozemske: „Hrvatske građevine, dobar vam dan!“ Već lagano i zadnji val suza za njim prolazi, a mnoge su naše „građevine“ nepovratno izgubljene. Njih preko 2% pacijenata na bolničkim odjelima doziva uranjenu smrt. Eutanazija nije legalizirana, još! Tako postavljenu stručnu dijagnozu nitko ne smije dovesti u pitanje, a vakcinama dosad se najuspješnije igrao Billy Đi – jer je središte Internacionale iz Euroazije u prošlom stoljeću premješteno na Novi kontinent, gdje su iznova ovih dana aktualizirani rasno-klasni prijepori – tj. sukob, u prvom redu, između korporatista (hegemonija liberalne ekonomije, na globalnoj skali) i zagovornika apsolutne države (državnog protekcionizma): Treba li gaće tržište u buduće krojiti narodima (korporativizam), ili su narodnosti stasale do punoljetnosti, pa treba država (neka druga ili savezna) krojiti gaće ekonomiji? Štoviše, hoće li pobjedu u uvjetima javno-privatnog partnerstva odnijeti civilni sektor ili će to biti vojska?

 

Kad lav zareve

 „U prošlosti je društvo bilo podijeljeno u tisuću skupina različito reagirajućih ljudi, više ili manje ‘obrazovane’ i ‘kultivirane’ skupine, i potpuno ‘neobrazovane’ i ‘nekulturne’. Sve te skupine ujedinit će komunistički ekonomski sustav i one će postati posve jednake; kroz novu penetraciju svi ljudski organizmi sadržavat će potpuno identičnu kombinaciju 15 analizatora… Komunističko čovječanstvo na epohu komunizma neće gledati u skladu s modernom umjetničkom formulom ‘svatko u skladu sa svojim mogućnostima, svakome u skladu s njegovim potrebama’, nego kao epohu potpunog izjednačavanja svih ljudskih organizama, neumorno uključenih u ‘stalnu radost’… Komunistička ekonomija temeljit će se na sustavu ‘fizioloških putovnica’ za sve ljudske organizme; a ‘fiziološka putovnica’ organizmu će poslužiti kao ‘raciona karta’ za rad i potrošnju u širem značenju tih riječi.“ (Енчмен Э. Восемнадцать тезисов о теории новой биологии. Владикавказ, 1920. (str. 43., 34. i str. 19.) 

 

Međutim postoji i četvrto rješenje, sociologa Émilea Durkheima. U nastojanju da pronađe rješenje za prevladavanje društvene anomije, koju, po njegovu sudu, uzrokuju industrijalizacija i tržišno gospodarstvo, oslonio se na ideju korporacije kao posrednika između individue i države. Na taj način bila je razvijena optimalna podjela rada, tkz. organska solidarnost, također unutar RK Crkve, gdje se ovaj autentični oblik organizacije rada pojavio davno prije nastupa dvopapstva unas. Međutim, najmanje što Lava u času gladi zanima, broj je žrtava. Važno je tržište nasititi političkim programima: tako i u uvjetima Četvrte industrijske revolucije i zelene transformacije. No svi planovi da se uvođenje „biometrijskih putovnica“ odgodi za stoljeće ili dva, nisu bili uspješni. I ne samo u Kini i Americi, one su već stvarnost u svijetu postmoderne, unutar granica Horvaškaje također. U međuvremenu su mrtvozornici, prema pravilu fleksibilne izmijene profesija, pokrenuli biznis za sklapanje milicijskih vizira, s kojim se točnu varijantu „bacila“ treba izdaleka uočiti, i po noći i po danu. Lav sve čuje i vidi, zahvaljujući naporima „neumorne nacionalne garde“ i stožera civilne zaštite, što revu s osmatračnice.

 

Biološko ratovanje nije od jučer, nije ni „fiziološka putovnica“ (biometrijska). No vještina pretakanja iz šupljeg u prazno, i posebne neke nove boje iskrsavaju nakon vojno-redarstvene vježbe. Dosad nezapamćena panika na pragu milenija, pokazuje već pozitivne rezultate socijalnog „diferenciranja“: na jednoj strani oni s propusnicama, na drugoj svi ostali. Datumi „karantene“ savršeno su se poravnali i s ovogodišnjim središnjim židovskim blagdanom, Pesahom. Krajnji je smisao tijekom izolacije jednih od drugih, da se uskladi različita mistična viđenja; a čestica tako da ostvari „penetraciju“ u svaki ljudski organizam (pod uvjetom da je ovaj spojen na mrežu). Nakon vježbe, ponovno će biti rođen „proletarijat“, opremljen geđetima pete dimenzije – jednom kada za to budu ostvareni svi uvjeti „tehničke prirode“. Do tada ćemo gledati u/iz oblaka i tražiti tragove kemije, s kojom su katkad i avionima bili gađani okoliš ljudski i staništa štakorska, također. Nad svima onima koji su poslušno polovicu svojeg života, prema stručnom savjetu mikrobiologa, cuclali „licencirane suplemente“, serumiće minerala i vitamina u kapsulama, iz privatnih labosa, i najmanje triput godišnje sebi ispirali krvne sudove i obnavljali seksi botoxe. Svi oni „koji si to mogu priuštiti“, i dandanas teže „vječnome životu“, ili makar njegovom obećanju. 

Štakor (engl. rat, izdajica) znak je u kojem kineska astrologija tumači prilike i opasnosti za svaku nastupajuću godinu, a početni element svakog je znaka onaj nebeski, dakle vodeni. Poslije Narodne revolucije, tijekom ciklusa astrološkog „štakora u elementu zemljanom“ (1948.), slijedi onaj u metalnom (1960.), u vodenom (1972.), u drvenom (1984.), u vatrenom (1996.) i zatim opet u metalnom (2008.), kada se nebeski i vječni ciklus nastavio sa „izdajicama iz epruvete, u elementu vodenom“. Simbolički je tako kovid označio globalni „skok kvantne generacije“, otkako se iz prašine podiže nad svjetkom elitom i nad novim proletarijatom novi Golem, kvantno računalo. Zato Lav i Lavica pred Kinom nemaju razloga strahovati, pa i kada su ovi strvinari s Afričkog kontinenta: Tamo gdje su već Saveznici rezervirali investicije za stoljeće ili dva unaprijed. I sve im je odobreno. Privatizacija Afričkog kontinenta nije dovršen posao, dok Saveznici tamo ne postave odašiljače, za tehnologiju upravljanja investicijama iz daljine.

Pitanje koje i danas zabrinjava savezni generalštab iz New Yorka s Pete avenije, gdje se moli Bogu inicijat škotskog plemstva D. Trump: Kako uskladiti stoljetnu američku viziju „uspješnog proletarijata“ s kineskom vizijom, tako da sve naše metode postanu „zajedničke“ ili barem prijateljske? Uistinu, politika katkad nalikuje „na umijeće kompromitiranja“. Sve do mikrobiološke razine „forever“, zauvijek osunčani mladim Suncem Istoka…

Međutim, prije nego li se ideal besklasnog društva doista ostvari po ugovorenim multilateralnim nacrtima i planovima, globalno bi „društvo proletera“ najprvo moralo spasti s tri na dvije klase: Internacionalne prijatelje treba nekako razlikovati od neprijatelja!? U toj igri „bez nesvrstanih“, moli se nježno s Pete avenije svojem judeo-kršćanskom Jehovi – suprotno ili sukladno propisima WHO, to već procijenit možemo i sami. Tamo su se već pojavili neki novi „saveznički identiteti“, koji su dosad čekali u pripravnosti. Isti oni koji su javnosti dostupni, prema tumačenju okultnih proroka „Novog Jeruzalema“, u komentarima tkz. Scofieldove Biblije – poznatije pod imenom „doktrina dispezacijalizma“ (vidi A.G.Dugin, Novo hiperborejsko otkrivenje, Eneagram, Zagreb, 2016.g., str. 165.). U novoj domeni okultnog rata, određene se evanđeoske struje u Americi svrstaše među neprijatelje „univerzalnog bratstva i jedinstva“. Prema njihovom biblijskom tumačenju, upravo njima Jehova je povjerio sudbonosnu ulogu za pokretanje rata protiv Rusa u cjelini, ne samo s obzirom na slovenske fix-ideje za koje smo kažnjeni „samoupravnim socijalizmom“. A razlike između vanjskog i unutarnjeg neprijatelja tako su uspješno bile pobrisane i prije obveznih biometrijskih, kovid putovnica. Ove proroke i kod nas se lako da prepoznati, jer oni nikad ne dolaze u svoje ime nego „u ime Božje“, kao protivnici ortodoksnog učenja i mistične inicijacije. Ti nesebični prijatelji čovječanstva, za razliku od svih ostalih naroda i narodnosti, proglasiše „novo rođenje“ i „uskrsnuće“, izjavljujući istovremeno glasna prokletstva nad svim preostalim dijelom međunarodnog proletarijata.

Virusna zaraza pred sobom uništava sve na što nailazi putem. Ceste EU proljetos su bile oslobođene vozila u pripremi nove sezone, kad je nasilno „temeljem pravilnika WHO“ nadjačano normalno funkcioniranje države. Porasla je uporaba narkotika među organima Crkve i MUP-a, a činovnici u institucijama države postali su uz svesrdnu podršku šire javnosti, vrlo omraženo zanimanje. Ne samo u našoj populaciji mladih, iseljavanje nije zbog novca, ni zbog „vrloga novog svijeta“. Mladi odlaze tamo gdje se umjesto didine voćke, neovisno o sezoni, imaju za cuclati laboratorijske fruktoze, obogaćene vitaminom B 1-237. Sve su te mućkalice Saveznici brižno „licencirali“. Ali neki još ne mogu prežaliti da se skupi patenti nisu uspješnije probili, kako na ruskom, tako i na kineskom i na našem, europskom tržištu.

Trgovina zdravljem, međutim, radila je 24/7 i tijekom Pesaha. Jer onaj koji Bogu služi, služit će mu i nedjeljom. Industrijska postrojenja bez prestanka rade, šećerane također. Najzad je i Merkelova potpisala nove državne obveznice atlantistima, da bi radnici koji rade i koji ne rade primili istu plaću. Dok traje „vojno-redarstvena o nemanija“, neki su novac primali za edukaciju: sve do kasnih godina svoje „vječne radosti“. Radna snaga morala je biti fleksibilnija, čak i kada to nisu bili RBA krediti. Država, koja nije „tetka ni surogat majka“, još se od njih svih fleksibilnijom dokazala. Rastezanje budžeta od nemila do nedraga za sanaciju „ratnih“ i „poratnih“ šteta, uvijek se dogovaralo u suradnji s burzom. Ne s našom burzom rada, nego s internacionalnim fondovima i drugim profiterima „vječnoga nebeskog ratatatata“.

No i prije nego li su privatni i nacionalni instituti istražili mogućnost za vlastitu „poslovnu priliku“, u pronalasku metode protiv gripe, pandemija se probila u visoke krugove međunarodne politike i trgovine. Tako je u oko 1/3 populacije bila pokrenuta najveća vojno-redarstvena vježba, u razdoblju poslije 2. Svjetskog rata. Licencirana čestica Covid-19 (ustvari inačica prethodno licenciranog SARS bacila) dopala je ne samo u ruke stručnjaka za krizne situacije i „proxy ratove“. Zajedno sa česticom u posthladnoratovskom razdoblju, također je uskrsnula „nova internacionala“. Eskadrile nezavisnih stručnjaka iz nezavisnih labosa na svim su ekranima zaplesali tango! A treći kamenčić okrenuo se još jednom u revoluciji 360 oko Sunca, i nakon zime, zajedno su u egzaltaciji poravnati oko središta galaksije, Jupiter, Venera i Mars! Baš kao u onom šezdesetosmaškom hitu, pokazlo se proljetos tko najbolje umije blagosloviti i našu „zlatnu mladež“.

Ali jesu li zbilja to istinski „vladari iz sjene“, kako nad Horvaškajom, tako i nad Wuhanom? Ili ove godine Covid-19 ima postati „nova glavna zvijezda bajna“, kao najozbiljni akter, na putu k uspostavi „globalne uravnilovke“? Uz revolucionarni poklič sljednika Crvene revolucije, i one mumificirane lešine na Crvenom trgu u Moskvi:

„Ako rat među reakcionarnim kršćanskim socijalistima i plačljivim malograđanstvom sada pobuđuje samo strah i užas, samo averziju prema uporabi oružja, krvi, smrti i tako dalje, onda odgovaramo da je kapitalističko društvo oduvijek bilo i ostaje užas bez kraja… I ako sada najreakcionarniji od svih ratova priprema užasni kraj ovome društvu, nemamo razloga očajavati.“ (V. I. Lenin. Sabrana djela u 55 svezaka, Peto izdanje, Vol. XXX. str. 136., Moskva, 1958-65.g.) 

 

Zar je drug Lenjin na prijelazu stoljeća, u cvijetu mladosti, uveden u prvu „Komunističku internacionalu“ ili je on uvodio druge? Bez poznavanja ispravne inicijacije, nezamisliva je ispravna argumentacija. Njegove argumente noću su kraj vrelih uzglavlja, ili uz cijeđenje jutarnjih pisoarta, držali i neki naši omladinci, lideri školovani u Kumrovcu. Zanimljivo da su biometrijske putovnice planirali uvesti također u Trećem Reichu, jer poslije trećega neće biti četvrtoga, prema doslovnom ortodoksnom proročanstvu „Ruskih stareca“. Ako revolucija ne bude svjetska, globalna i univerzalna, onda to i nije bila istinska socijalistička revolucija!?

No te glasine stvaraju šumove u komunikacijskom kanalu, do današnjih dana. S punim autoritetom neki su već pandemiju prozvali posljednjom fazom jedne te iste „(r)evolucije“… Kao da već prethodno nije bio manifestiran odgovarajući epilog, onkraj Harmagedona? Tamo gdje su „religijski vođe“ i „mudraci s Istoka“, zahvaljujući pokrštavanju i inicijaciji u misterij „izgradnje kuće božje“ (grč. Oikouménē), već uspješno svoj narod obranili od najveće ugroze „nacionalne sigurnosti“…  Nema uopće dvojbe, patentirana laboratorijska mikroskopska čestica, najprvo je bila s Floride prokrijumčarena u Kinu, odakle je krenula na put oko Zemlje. 

Svaka je revolucija najprvo bila simulakrum, virtualna bez razlike, dok nije postala viralno-litalna. Tako je „konstitutivna revolucija“ i unas nadživjela druga Lenjina i Titu, i jugoslavensku, trećeputašku partiju. Zato danas nijedna moderna svjetska valuta nema utemeljenje u stvarnom nego isključivo u „virtualnom sektoru“. Njihove stručne prognoze i analize trendova, sistemi investicija za izvlačenje višestrukih premija, u parazitirajućim derivativima 24/7, otkako su sva tuđa znanja i rad tretirani „jednako“: jer su često, nesmotrenošću managementa iz staklenih nebodera, izumi pušteni na zajedničko korištenje „s lanca“… Zato lijek tek treba „penetrirati“ u svaku „nenadahnutu“ viziju neke drugačije i ljepše budućnosti.

Čak i tamo gdje je uspješno dokazana sramota socijalističkog eksperimenta, serumi se i dalje mućkaju: prema nekom od algoritama „umjetne inteligencije“, navođene daljinski, preko satelita. U posve astralnim uvjetima Ruske civilizacije, Moskva je „prvi aparat“ prispojila na zaražene… U novoizgrađenoj „pametnoj bolnici“, naš bratski narod tako će se obraniti treći put, od jedne te iste ugroze po „nacionalnu sigurnost“. Nakon Napoleona i Hitlera, točno u pravo vrijeme naše digitalne ili zelene transformacije. Zato je moja internacionalna teza o kovidu, naposljetku optimistična: a recepcija seruma, jednom kada „globalna medicina“ nađe put do protuotrova, možda doista i bude izliječila sve umišljene, kronične i akutne bolesnike. U kontroliranim uvjetima i pod maskama (kao u savani), sve su mogućnosti otvorene: izolirani i licencirani virus već ima svjetsku slavu u skupo opremljenim magazinima, online i u tisku, bez stručne recenzije. A stranim mrtvozornicima s instituta zdravlja nije ni trebala recenzija za rad u bolničkoj depandansi na minus dva, u mraku i pod neonkama. Jednaka pravila moraju vrijediti za sve narode Jadrana, kao i za one pogane s Baltika i Crnog mora, općenito za sve nacije Mediterana – i jednaka pravila u svim preostalim narodima i narodnostima, jer se bez recenzije i bez računa, ne računa.

No čak i kada dobiješ recenziju, kada dobiješ račun isplativosti kao Billy, to se ništa ne računa ako nisi platio patent Međunarodnom predstavništvu za Svjetsko intelektualno vlasništvo, iz Zimbabvea… Bilo bi smiješno govoriti o središtu takve naddržavne organizacije na Afričkom kontinentu, jelda? Ali nije smiješno krasti afričke dijamante, zlato i rogove od antilopa, u rekreativne svrhe!?  

 

Bez obzira na klasu-rasu i porijeklo

Prema Afričkim urođenicima jednako „humano“ nisu se ponašali predstavnici „imperijalne provincije“ Crkve – doista vrlo moćne, također pod Covid-19 ugrožene nevladine institucije, u kojih država nije utemeljena na socijalističkoj konstituciji. Jer nju se ni sekunde ne može uspoređivati sa specijalnim izaslanstvom WHO, dok  dilaju Billovim vakcinama, i ne samo u afričkoj savani. Već su nastupile Lavice, u svojstvu „surogat majki“, međunarodne banke i druge financijske institucije navođene „iz daljine“. A najmanje što naše magarce, u času gladi zanima, broj je žrtava međunarodnog kreditnog zaduživanja. I ovog će Uskrsa ujahati k našim banksterima neki „guverneri“, spasitelji „iz plemena Judina“. Što se više naroda i narodnosti zaduži, to će dulje zajedno s ostalim članicama Saveza uživati plodove tuđeg rada. No među svim poganim plemenima nikad jedinstvenije Europe i Azije, Horvaškaja se ne diči samo crkvenom umjetnošću iz vremena Bizanta i predromanike, nego svojim imunološkim metodama i Tradicijom također. Našemu horvaškajemu otkriću recenziju neće dati samo braća Sloveni, „izoliranim antitijelima“ recenziju bude dala i njemačka, atlantistička i prekooceanska depandansa – a bude li trebalo, također i Kinezi. Prethodno će već naštampati dovoljno novca za vakcinaciju ili jednostavno za serum „protiv gripe“, i konec priče!

U labosima su već na okupu brojni nezavisni „savezni stručnjaci“, bez obzira na klasu-rasu i porijeklo. Iako se njihova statistička obrada temelji na posve drugim varijablama, tu je bacil identičan virusu pod patentom SARS-2, koji ne zabrinjava potplaćene znanstvene novake s prestižnih međunarodnih instituta zdravlja. Njihova obrada „medicinskih podataka“ dosad nije podbacila, jer „zajednički neprijatelj“ tu je sama „mikroskopska čestica“. Točno određena i neprihvatljiva „vizija svijeta“ (njem. die Weltanschauung), što nije podudarna s mističnom vizijom u zagovornika keynesijanske političke ekonomije, u dispenzacijalista i naposljetku u sljedbenika „Komunističkog manifesta“ iz 1848. godine.

Zar nije iste godine mađarski general oslobodio Hrvatsku od imperijalne monarhijske tiranije, čije ime resi i dan danas svodove u Buckingham Palace, budući da je Njezino Visočanstvo također iz porodice Habsburg-Lothringen, kojoj je ovaj do smrti vjerno služio? Kip narodnog bana krasi danas glavni zagrebački trg, od Krune posvećen guverner (kao što su to i danas neki HNB guverneri), iskazao se zaslugama na bojnom polju. Služba banu Josipu Jelačiću ne pita koje si narodnosti, vjere i rase, dok gladna milijunska tržišta zanima samo lijek. No tko bi trebao i pod kojim uvjetima „u ime države“ izdavati potvrdu, razvrstati zaražene od nezaraženih? (Pitaju se još i danas u Švedskoj!) Možda putem video-konferencije stručnjaci iz WHO, ili bankari za nove subvencirane kreditne linije iz javno-privatnog partnerstva? A možda oni koji su obveznice zadužili, u poslu s vakcinama čuvajući kao zmija noge visinu državne dokapitalizacije? Baš kao da su zlato i dijamanti u pitanju, a ne bezvrijedni laboratorijski derivati, nabrzaka financirani virtualnim ili stvarnim novcem, dakako „ne bez pokrića“. 

Vakcina se odavno pokazala neumoljivom batinom ekonomije, baš kao i zakoni prirode u priči sa zekoslavom i mrkvom. Tržišta koja zaradu ne broje u trilijunima, nisu baš neka tržišta. Duboko je Zapad udahnuo, prije ovogodišnje preraspodjele dobiti i premija s međunarodnih burzi. Državni će mešetari i ove godine na vrijeme krenuti s isplatama, već u svibnju i lipnju i srpnju, čim se proknjiže godišnji financijski izvještaji (GFI): koji već odavna cirkuliraju „world-wide“. Ne samo u slučaju Lex Agrokora i modela Keynesove dokapitalizacije, kada su dodatno masnim guskama namazali vratove… Nu što ako se uspostavi da za vraćanje američkog duga Saveznici nisu zainteresirani, poslije isplate godišnjih premija i milijunskih „burzovnih bonusa“?

Ali nezgoda se opet prosta pojavila, tamo gdje je to najmanje bilo za očekivati, u Vatikanskoj kuriji. Upravo na nju žestoko se okomio Stevo Bannon, pokrenuvši u ime američko-europskoga prijateljstva inicijativu „preotimanja“ zemljišta i crkvenih posjeda, u svim provincijatima RK Crkve – gdje se nije krivično procesuiralo pedofiliju?! Također u prekooceanskim misijama, u državama Sjeverne i Južne Amerike, gdje se Crkvu ponovo izaziva na lomaču; i nakon katara i onoga konvertita Luthera. Pojavi se tako jedan medijski mogul, bahato krene tražiti privatizaciju i nacionalizaciju crkvene imovine – dok svi šute, dok se pape prevrću u grobu od jada, ni krivi, ni dužni; baš kao da je prezrena pedofilija dokaz moralnog deficita autentične vjerske Tradicije.

Nije uzdrmana samo administracija „duboke države“, jer im ovaj Predsjednik za razliku od prethodnoga zadaje previše posla, također je revoltiran i licemjerni ostatak građanskog društva SAD-a na umoru. Tamo moraju u najskorijem roku izabrati između Američkog i svojeg državljanstva, u nekoj od osiromašenih zemalja Savezničke neokolonijalne prošlosti. Tu administrativnu nezgodu Washington će ispraviti po žurnom postupku – tim bolje, omogući li se imigrantima „biometrijske putovnice“. Jedino tako u svakom će trenu granice Saveza biti osigurane, i one vidljive, kao i one ideološke. Presudna i dalje ostaje visina članarine; uz najvažnije ekonomsko pitanje: što smo točno dobili za vrijednost koju smo im isplatili, osim kreditnoga rejtinga!?

Kinesko kopno, također i Kinesko more, imaju se prvo skrbiti za interes svojeg naroda. Njihovo podneblje nije opcionalno, kao što nije opcionalna Slovenska civilizacijska pripadnost u Hrvata. A vrijedi također i obrnuto, svakovrsna vjernost hrvatskoj nacionalnoj domeni, u prvom je redu vjernost Slovenskim korijenovima (duboko u zajedničkoj sadašnjosti i budućnosti). Međutim mnogi su se dali iskorijeniti, ne samo oni koji emigriraše. Svoje ime Sloveni baštine od riječi „slovo“, jer stoljećima već znademo i pisati, ne samo čitati. Ali odrodili su se mnogi i u ime „Boga“, kao što je pisano: „Ne, nisam došao donijeti mir nego mač!“ Zar Bogu nismo vredniji od tržišta s preko 500 milijuna stanovnika, „world wide“? Pitaju se i danas naši nadbiskupi. Druga polovica pokrštene populacije, njih još pola miljarde koji životare na Američkom kontinentu. Ni prvi, drugi ni treći nemaju nam prava propisivati svoje terapije na tlu Euroazije. U nas narodnosti nisu od jučer „opcionalne“, kao što je to bila do jučer vjera u vakcine. Pokazalo se naposljetku da je vojno-redarstvena vježba eksperiment, te da genska terapija doista mora otrijezniti mnoge lakovjerne, a tako i one s dvostrukim i trostrukim putovnicama. 

 

 

Iz azila najslavnijeg savezničkog hakera u Ruskoj federaciji

Po pitanju višestrukih državljanstava sve do 2019. godine nije bilo međunarodnog konsenzusa. Ali od prošle godine svim je Amerima „nacionalnost” postala opcionalna, kao što je u ranijim fazama razvoja europskog društva to bila vjeroispovijest. Zato nam nisu oprostili, i nikad neće, naše „kontinentalno zajedništvo“, našu vjernost ikoni Bogorodice, i našu solidarnost u svim naporima postignute ekumeničnosti; koja doista nikoga nije isključivala… Sve do jučer, sve do kaubojskoga pohoda Steve Bannona, igrača „Pariške komune“ kojoj služe svi koji su Beogradu u prošlosti služili. Ne Berlinu, ne Londonu. I ne Zagrebu! A kršćanski ekumenizam nikoga ne isključuje, za razliku od svih ostalih „ekumenizama“ agresivno nametnutih od strane atlantista, komunista. Evo i „Princ od Kitova“ (Walesa) također suosjeća s našim nevoljama: već na državni račun RH pristižu pare u znak imperijalnog pokajanja, ne samo za zla koja je Zagreb nedavno proživio, nego i za atlantistička nedjela iz minulih stoljeća.

Podneblje u koje je agent Snowden bio poslan, u sklopu japansko-američke suradnje, prirodno ne pripada niti Srbima, niti Kinezima, nego Japanu. Tamo je bila razvijena 5G telekomunikacija budućnosti, ispod radara gladnih Lavica i Lavova s Pete avenije. U ključnom je trenutku, dok je u prilici bio ukrasti od Japanaca računalno rješenje i skripte, pošteni saveznički haker moralno izazvao, ostavljajući do današnjih dana u očaju, miliciju federalnih službenika. Naposljetku za njim je pokrenuta međunarodna potjernica. Nedugo prije nemilog događaja bio je izbijen reaktor u Fukushimi, ako ne već najstrašniji međunarodni teroristički čin prije „vojno-redarstvene vježbe“, eksperimenta socijalnoga distanciranja „pod maskama“.

Kao i bilo koja druga atomska elektrana Euroazije, i naša nuklearka (1954.g.) izgrađena je na principima ekonomije kopna: naš istinski „treći put“, u izboru između dva suprotstavljena tabora, ujedno i pomirbeni odraz dvaju različitih pristupa integracijskim procesima Euroazije. U Krškom je sačuvano više od simbola energetske samoodrživosti, i narodna solidarnost također – jer ona tek treba postati ključni argument za sve naše buduće „zelene ugovore“, tako i u optici geopolitike Veleprostora. Jer čvrsta granica Zapada i Istoka nedavno je preseljena iz Njemačke na Ukrajinu; ta crta razdvajanja nikad nije bila tanja – prije i poslije Majdana! Stvorena na razvalinama tisućljetnog Imperija, zajedno je s Krškom elektranom i pojam održivoga razvoja u zemaljama Istočne Europe, naša zajednička i trajna baština.

Ali Krško je za nas više od simbola „demokratizacije“, svjedočanstvo napora onih koji su prije nas samih skrbili za našu energetsku budućnost. Vrlo dobro skrbili, jer elektrana prema istoj tarifi radi i danas, a da za to nikome nismo dužni plaćati danak. Isto vrijedi za nuklearke Njemačke, Irana, Japana, Mađarske i Rumunjske; ali također za Bugare, Čehe, Slovake, Ukrajince itd., distribuirajući građanima čistu energiju, s više od 30% udjela u ukupnoj godišnjoj potrošnji (dok je udio proizvodnje i distribucije čiste energije u SAD-u manji od 20% ).

Svojih nuklearki atlantisti nikad i nisu sami gradili. Ali nos guraju u tehnička rješenja svih čistih energija svijeta, u Iranu isto kao u Japanu. Zar su dosad uopće nešto korisno proizveli, kad je u pitanju gospodarska samoodrživost, ako ne računamo „karamelu s mjehurićima“ za odštopavanje crijevnih zastoja, nakon što se nakrkače jeftine atlantske GMO junetine? Ima li koji drugi izum da nisu ukrali, ukljućujući sektor financija i veleprodajnih lanaca? Drugih se proizvoda jednopartijska društva nikad i nisu domislila, jer sav „ekonomski boom“ SAD temelji isključivo na pljački, prijevari i jeftinoj radnoj snazi iz Euroazije. Najviše novca štampano je upravo za spas franšiznoga poslovanja, za spas sektora financijskih usluga, što su odavna temeljem odluke našeg Sabora i Vlade bile oslobođene plaćanja poreza. To je stvarni efekt staroga modela jednopartijskog sistema, koji se prelama upravo na tvojim druže leđima. Dok se vjetrenjače i dalje vrte unas, kao i na Amsterdamskoj burzi…

Ali o tim stvarima nećeš doznati u cenzuriranim vijestima, i pod stalnom prismotrom agentura, na servisiranim kanalima Telegrama: čak ni kada su ti agencijski materijali snimljeni uz računalni prijevod, koji zagađuje ne samo „javni internetski prostor“ nego i umove naivnih pojedinaca, slugu prikopčanih na misiju Agende21. Brojne fejk njuz reportaže također su aktivni element „proxy ratovanja“, filmovi namijenjeni sudionicima kognitivnih eksperimenata i dubinske psihologije (nemorala i perceptivnih deluzija, koje primatelja uvode u psihotična izmijenjena stanja, kvantna). No ipak je dobra vijest da procesor računala nije atlantistički nego japanski, isto kao i po ljude bezopasna 5G komunikacijska tehnologija (zasnovana na prijemu i emisiji i kontroli signala u organskom spektru, posve neovisno o meteorološkim prilikama i neprilikama, u nižim, isto kao i u višim slojevima Zemljine atmosfere). Snowden zna isto što i ti sada znaš: Amerika nikad poslije Kennedya neće ostvariti ideal zapadnih demokracija, minimalno dvopartijsku državu. SAD je od ubojstva na Dalaškom aerodromu jednopartijska federacija (rujan 1963.g.), a upravo je od takve „tetkaste države“ (nanny-state) Snowden našao utočište u Majci Rusiji. Atlantistička uvjetna ravnopravnost, njihova dosljedna nejednakost pred zakonima, kao i američko pravo u cjelini, daleko manje vrijede od papira na kojima se čuvaju. Vjetrenjače se ne vrte samo u Nizozemskoj. A Stevo Bannon i našim bi liderima mogao postati poput Sancha Panze, jednom kada hrvatska demokratska zajednica i savez komunista naposljetku odustanu od uloge balkanskih Don Quijotea. Fala Bogu da u izumu nuklearke, kastrat Tesla nije imao svoje prljave prste.

 

Dezinfekcija sinusa deterdžentom

U Poljskoj, također u Horvaškajoj, Litvi i Ukrajini itd., s druge strane kopna nalazi se nepregledno more svježe ribe. Bude li sutra ikoga da zabaci mreže, jer se ribari odavno bave kreditnim zaduživanjem, a znanje akumulirano generacijama neće se prenijeti na nove generacije sâmo. Nije se „umnožilo znanje“ nego ono izumire, zajedno sa svima koji nisu marili za svoje istinske velikane. Za nas novac nije entitet neovisan o nositelju, kao što to vjeruju Ajkovi (temeljem sluganstva ovoj ili onoj virtualnoj valuti). Profesionalna komocija „nezavisnih stručnjaka“, i njihov žargon, nije u stanju više nikoga nahraniti informacijama, činjenicama. Ipak korelaciju između imuniteta krda i lockdowna nije moguće zanemariti. Ovdje je u pitanju nacionalna sigurnost, i ne samo Kraljevine Švedske i Ruske Federacije, također i naša domaća.  

S pandemijom, naposljetku, u koštac su se najspremnije uhvatila naša Slovenska braća. Ni RH na karti Europe ne bi postojalo bez posredničke uloge Moskve 1990.g. Tada je general F. Tuđman u prosincu dobio zeleno svjetlo za odcjepljenje, pa je nagodinu uslijedilo službeno priznanje moskovske direktive; najprvo od strane Slovenije, zatim od bivše Sovjetske republike Litve, zatim i od imperijalnog Vatikana i Njemačke tijekom 1991.g. Tada atlantizam još nije dokraja priznao svoj poraz, kao što to i danas neki „stručnjaci političkog marketinga“ osporavaju u lažnim vijestima. Jer kod nas je žurnalistika, maltene, zaštićenija od golubova pismonoša i ostalih rijetkih ptica. Samo je činovnicima državne uprave, liječnicima i stožeru bilo zadnjih mjeseci omogućeno – temeljem oko 2 milje izdanih e-propusnica – slobodno kretanje samostalnom državom. Sav je ostali puk u karanteni grickao kikiriki uz Netflix. Moš si mislit… Sustavu e-građana pridružilo se novih 9000 korisnika, ponosno je Plenković istaknuo u predizbornoj utrci. Ali svima kojima je to bilo u planu, penzionerima i općenito narodu koji si je išao uređivati bašte, vrtlove i voćnjake, onemogućili su WHO i stožer slobodu kretanja, pred sam početak turističke sezone.

 

Ali postupno plandemija će prohujati i pred našim očima, zahvaljujući brižnoj Slovenskoj braći. Rusi su našim i svojim sugrađanima preko Atlantika isporučili svesrdnu pomoć u lijekovima, s natpisom: „For EU citizens only“. Motivirani potpuno autentičnim odgovorom, američki su generali reagirali neočekivano. Mediji prenose službeni stav odlikovanoga američkog marinca (s paletom vojnih zasluga iz Iraka, Afganistana i Sirije): „Nitko u Americi nije od Rusa tražio pomoć!“ Izjavivši to pred kamerama, u generalskom odijelu, strogih obrva, u prijetećem tonu… To je naposljetku toliko prenerazilo „duboku državu“, da je Trump svojim sunarodnjacima predložio, zabunom ili ne svejedno je u ovoj priči, „dezinfekciju sinusa deterdžentom“! Jednom kada se u globalnoj savani zvijer oglasi, više nego pokoji štakor i antilopica iskočile su iz žbunja. A magare bi nadmudriti sitoga Lava… Dani ponosa i slave tek trebaju doći na dnevni red, tijekom budućih partijskih zasjedanja. I danas kopno može bez mora, ali ne može more bez kopna. Uprava nad državom nakratko je bila povjerena stručnjacima u području mikrobiologije: poslije prvoga, očekuju se i drugi valovi plandemije. No građani diljem Europe protestiraju, jer za njih između rasnoga i klasnoga pitanja kao da nema razlike. Iz udruga civilnog društva nadaju se financirati programe, pod žigom Europske ili neke druge komisije, u ovoj je stvari dakle svejedno: jer edukacija ne smije mimoići nikoga, napose sve one izbjeglice, „ljude bez putovnica“. 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) najzad nije blagoslovila „eugeničke zakone“ jedino na Islandu. Tamo je odavna zavladala „suverenistička“, autentična demokracija. U svih je ostalih dovedeno u pitanje i samo postojanje polova, otkako nije samo Mjesec vučja fatamorgana… Ne postoje samo dva nego tri spola, dok virusi napadaju Istanbulsku konvenciju i vakcine namijenjene muškom, ženskom i srednjem rodu. Penetracija se i dalje provodi isključivo online! U glavama nekih fanatika, novogodišnji su virusi već proglašeni trospolnima. Novi je nastavak „Životinjske farme“ prikazan svima sa Brooklinških pozornica, a šišmiši su već obišli sav poznati Svijet. No golubovi pismonoše nisu uvijek imali sluha za suradnju s biolozima. Svijet je nepovratno postao multipolaran, sa njima i bez njih! Danas je tu istinu lakše dokazati nego ikad prije. Novi analitički portali i podcasti, u utrci su ne samo jedni s drugima, jer se za preživljavanje bore međusobno i za izdašne godišnje budžete oglašivača. Sprječavanje otapanja leda na polovima ide pod ruku s idejom da jedino uporaba GMO-a svima jednako pomaže. I dosta je nama onih koji „humanitarne“ vrijednosti prenose zajedno s tekovinama  (r)evolucionarne borbe: „Vakcinama protiv gladi u svijetu…“ Normalne afričke žene ne teže postati „supermenke“ u službi ovoj ili onoj super-državi, ček ni u režiji oca ateizma Friedricha Nietzschea.

 

Pustimo da mrtvi pokapaju svoje mrtve!

U Rusiji je sadnja GMO biljaka, općenito eksperimentiranje nad organizmima i životinjama, proglašeno terorističkim činom bez presedana. Jednog nema bez drugog, onaj koji daje paricu i onaj koji fekta u ime naroda za odgodu međunarodnih kreditnih kamata, ostali su ozebli proljetos jedan kraj drugog na orkanskoj buri… Neki golubovi ipak najavljuju zatopljenje, u obliku „nezavisnih stručnih analiza“, jer se debljina leda na raznim lokacijama stanjuje – i ne samo na polovima. U starim frižiderima također. Izbačena je uporaba freonskih plinova za domaćinstva. Nije još Merkelova stigla zahtjeve zelenih posve blagosloviti, ali bude… Čim to prethodno odobri Europska komisija!

Smrtnost zaraze prati se u brojkama koje su nepouzdane, a bacil izravno utječe na vrijednost roba, rada i kapitala sa međunarodnih burzi. U računalni program unose se podaci od 11. ožujka, desetak dana nakon proglašenja „karantene“ i unas – tako je darovala državna uprava i naše narode i narodnosti, za prvi dan proljeća! U našoj „guberneriji“ ipak, jedna lasta još ne čini proljeće. Prema jednom, od moguća tri scenarija, pravi cilj karantene nije opstanak i dokazivanje „svemoći državnog kapitalizma“ nego uspostava novih mehanizama društvene solidarnosti: Suosjećajnost, prema riječima posljednje Budine inkarnacije, najjača je energija u Kozmosu. Na taj se način „borba za jednakost“ nastavlja, a utakmica pomalo i sigurno najesen ulazi u drugo poluvrijeme. Zajedništvo i solidarnost i jednakost već su stvarni ekonomski brojevi, „stečevina“ velebnija i od ljudskih prava i od Rimskoga prava. Kod nas samo još štreberi vjeruju u slobodno tržište i „nevidljive ruke“, neki biskupi također: oni iz protestantskih biskupija, onkraj Oceana, reptiloidi iz redova reformacije i protureformacije. No kada je u pitanju Harmagedon, svi se slažu oko jednoga: doba Antikrista već je nastupilo, davno prije pada Twinsa! Prema jednako  mističnom tumačenju, „Nebo se na Zemlju spustilo u obliku Novog Jeruzalema“ godine 2008. Jer prema doslovnom tumačenju Apokalipse sv. Đona, doba Mešijaha pred sobom pometa „sve granice“…

Trgovina zdravljem, međutim, nije prestala raditi tijekom kolektivnog godišnjeg odmora i nedjeljom. Zajedno s iskustvom „kovid o’nemanije“ uskrsnula je stara vjera u božanske providencije. Naše „međunarodno zaduživanje“ i ove će godine premašiti 50% BND. Zar će kreatore takve političke ekonomije aktualna kriza ostaviti bez sanacije, jednom kada se svima jednako isplate milijunske odštete? Ili ti nisi već na strani onih koji traže svoje lešinarske prilike? Odnesu li pobjedu oni iz redova „progresivnih“ među vladajućom elitom, svi oni koji bi radije nastavili sa „sveopćom privatizacijom i digitalizacijom“ nacionalne domene, u tom slučaju očekuje nas još velebnija posrednička uloga super-države. Najprvo u Americi, zatim u svim kolonijalnim provincijatima Njezina Visočanstva Korune, jer država računa na spas građanske poslušnosti… U alokaciji milijunskih sredstava, kojima super-država porijekla nije EU, puno će povjerenje dobiti nova Vlada i premijer: jer očekivati popuštanje mjera, istovremeno s popuštanjem „politizacije bacila“ u nas pokazalo već vrlo unosnim biznisom. Možš si mislit!? 

Pojavile su se kojekakve „novotarije“ političkog inženjeringa, primjerice ukidanje županija, relikta sramotne prošlosti Hrvata. Uhljebi se nisu odrekli zarade u korist najpotrebitijih, oni su također prezaduženi. Dalmacija nikad nije sanjala da bude postala „guvernerija“ pod isključivim protektoratom  Crkve. Nadbiskup Barišić u ime Božje nije kaznio župnika na Sirobuji, uz svesrdni pljesak ekumenski nastrojenog puka. Naši vjernici zaslužili su više od publiciteta, budući da njima „spasenje države“ za Uskrs 2020.g. nije bilo ispred „Spasenja Božjega“.

Već se u političkim programima izlažu dva posve različita polazišta: ili za reformu „samoupravnog sistema“ prema Islandskom, ili prema Euroazijskom modelu. Naš suverenizam u svakom slučaju nema cijenu: a naš izolacionizam nije isto što i državni protekcionizam! Vruće fotelje i kod nas su, kao na primjeru Kalifornije, rezervirane samo za najuspješnije poduzetnike. Jer naši su svi oni koji su spremni investirati u državu više od slobodnog vremena. Relikt iz razdoblja štakora u elementu vode, samoupravni socijalizam, bio je tako zahvaljujući bacilu demontiran… Baš kao u Kaliforniji, gdje je nedavno s položaja guvernera sišao Schwarzenegger. I tamo je također budućnost izvjesnija od punih bačvi vina u podrumima! 

U ime razvoja digitalizacije, sva neiskorištena zemljišta bila su od strane države konfiscirana. Ne od strane Milanovića, on više nije „guverner“ nego njegova maskota. Mogućnosti izbora sve su ograničenije. Natalitet niti raste, niti stagnira. Sav je proletarijat na negativnoj nuli, kada su u pitanju PDV, Porezna uprava i gorivo. Plavi dizel ne troši se manje, niti više. Ribari su izjednačeni sa špediterima. Jedni i drugi uskoro će koristiti samo „automatsku vožnju“ u režiji Lamborghinija. Oprostite, u režiji Audija i Volkswagen grupe. Brodovima ćemo prevoziti izbjeglice prema Italiji, i nazad u Grčku. Tim ljudima koji čekaju na granici, netko hitno mora pomoći. Zašto to ne bismo bili mi? Tako i tako nam nedostaje jeftine radne snage. A oni će raditi samo za toplo ćebe i tanjur graha. I ne samo oni!

Island je predaleko, čak i za korisnike plavog dizela. Morske su granice valovite. Nitko ne smije iz karantene, neki se ipak švercaju – uživajući u ulozi pajepatka sa napuštenog otoka Mu. Novim zaduživanjem država garantira međunarodnoj burzi, da budu građani naporno radili – sve dok suverenisti novce uredno budu primali iz imperijalne blagajne. Kada se blagajna jednom isprazni, ministar neće dobiti otkaz. Njegov tata nije propali poduzetnik. Sin je naposljetku obranio očevu čast. Uvjeravaju nas da je politika stvar kompromitiranja, kao što su to prethodno dokazale korporacije. I da vanjski dug mora pasti, čak i ako ne padne Vlada.

Mnogi se atlantisti iz Kine ne slažu s mojom prognozom, jer model europske kontinentalne solidarnosti jednako se dobro može primijeniti u Kini, a ne samo u Njemačkoj i Iranu. Model kineskog mirovinskog sustava pokazao se izdržljivijim isključivo uz bilateralni sporazum s Rusima. I ne samo u pitanju Afričkog kontinenta, naša super-država za poslovanje s inozemstvom ne snosi nikakve rizike. U ime razvoja malog i srednjeg poduzetništva poslovanje s Dalekim istokom isključivo je na „osobnu odgovornost“. Također i poslovanje sa Dalekim Zapadom. Ali nekima to neće zadovoljiti apetite. Lift koji u Teheranu predstavlja više od turističke atrakcije i dalje održava Končar. 

Virtualne valute nisu zaživjele jedino na ekranu „okorjelih gejmera“! I naše samoupravno društvo zakoračilo je duboko u digitalnu eru, i naše „društvo sanja“ – otkako je za virtualne usluge moguće izdavanje virtualnih računa, i ne samo za virtualne usluge… Mogućnosti su neograničene! Sve je prepušteno u ruke „algoritma nevidljivih ruku sa tržišta“. Tako je i naše „samoupravno društvo“ prešlo u ruke AI stručnjaka za daljinsko upravljanje. Ti si druže aplikacija! A država ti ne može pomoći protiv virusne infekcije, jer se patentni ured nalazi u drugoj galaksiji. Ukrajina je bila u ljudskim žrtvama kažnjena, radi samog pokušaja da s Moskvom ostvari dijalog u domeni „beskamatnih kreditnih linija“. Mačeha u haljinama EU od čipke i svile, svoj će istočni „balkon“ zahvaljujući Sorošu naposljetku, uspješno sačuvati od Steve Bannona. Jer kaubojski moral nikad i nije mogao izazvati viteza četveropleta, pod Nebom zajedničkog doma svih Slovena! Mi odavno znamo pisati, a ne samo čitati!

Teren pod našim prozorima nije se sam pretvorio preko noći u vrtove. I kod njih sve nalikuje drevnom budističkom samostanu sa Himalaja. Vrtovi su podivljali, a meditacija nad ruševinama najbolje će se isplati konzervatorima i Tomaševiću, svima koji su s državom sklopili dugoročne ugovore o „javnoj nabavi“. Država je ipak najsigurniji platiša, u Nepalu kao i u Švicarskoj također, ne samo u Sjevernoj Koreji. Mi smo klimatski neutralna zemlja, i nakon požara i potresa. Nît na kojoj visi državni proračun Slovenije nikad nije bila tanja: a pitanje izlova ribe u Piranskom zaljevu, odavno nije političko nego ekonomsko pitanje. Za jedne je „kovid o’nemanija“ stvar prirodne odmazde, ili čak božanska intervencija. U akciji spašavanja flore i faune oceana, ipak ne bismo smjeli prirodne zakone pobrkati s ekonomskima. Kina nakon svih turbulencija i dalje pobjedonosno trlja rukama. U Sj. Americi je zaraženo preko milijun ljudi. Unas je također prekooceanska ekonomija postala samo grana matematike i statistike. Ništa više od toga. Pobačaj je na Islandu, nakon nepovoljnog ultrazvuka, obvezan ako biolozi tako zaključe (umjesto majke, eugenika). Nada u bolju budućnost i kod nas ne jenjava, napose u redovima partijskih komesara.

 

U svakom holističkom pristupu vakcinama, biologija je bliža matematici nego astrologija. Čak i kineska astrologija, ne samo babilonska i budistička. Babilona više nema, osim u glavama fanatika. Buda se davnih dana otisnuo na hodočašće prema Siriusu. Kina i dalje gradi „Put svile“ prema Sjevernoj Italiji, a brzi vlakovi samo što nisu levitirajući preko Pamira i Kašmira turiste doveli na Jadran. U nas komunizam nije isto što i „samoupravni socijalizam“. S naših se Alpi najbolje vide granice našeg Imperija. Pustimo mrtve da pokapaju svoje mrtve, okrenimo se „plesu sa zvijezdama“!

Matrix nije isto što i galaksija, uporno to dokazuju i nastavit će dokazivati, u godinama koje su pred svima nama, Instituti zdravlja. Jednog ćeš dana shvatiti da je našu obiteljsku čast spasila azbuka, ali tada možda već bude prekasno…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s
%d blogeri kao ovaj: